Славка Лесидренска (Слава Леси): Най-посещаваните страни в Африка – ЮАР

http://slavalessy.blog.bg/turizam/2017/06/10/.1550986

Република Южна Африка или Южноафриканската република се намира в най-южната част на континента Африка. На север граничи с Намибия, Ботсвана и Зимбабве,  на североизток с Мозамбик и Свазиленд, а бреговата й ивица на Атлантическия и Индийския океани е дълга 2 798 км. Държавата Лесото е напълно обкръжена от територията на ЮАР. В страната са признати 11 говорими официални езика. 79.5% от жителите са чернокожи. Върху площ от 1 219 912 км.км. живеят около 44 милион души. Държавата с три столици – Кейптаун, Претория и Блумфонтейн – се посещава ежегодно от около 9.5 млн. чуждестранни туристи. Особено привлекателен е Националният парк „Крюгер“ – синоним на туризма сред дивата природа. Не е по-малък интересът и към пещерите “ Стеркфонтейн“ , наричани с основание „Люлката на човечеството“.

Общ изглед от законодателната столица на ЮАР – Кейптаун

Кейптаун – плажът Клифтън

Кейптаун – кварталът Малай

Общ изглед от административната столица на ЮАР – Претория

Претория – Зданието на Съюза / Union Building  /

Kruger House в Претория е къщата на лидера на бурите и президент на независимата бурска република Трансваал ген. Паулус Крюгер. Построена е през 1884 година и е първата електрифицирана сграда. Превърната е в музей – в него могат да се видят лични вещи и оригинална обстановка от края на 19-ти век.


Melrose House в Претория е построена през 1886 година. Била е щаб-квартира на британската армия през Втората англо-бурска война. Сега е превърната в музей.

Претория в сезона на Jakarandas mimosifolia

Общ изглед от Блумфонтейн – съдебната столица на ЮАР           

Блумфонтейн – паметникът на генерал Христиан де Вет – предводител на бурите в Англо-бурската война , политически деятел на Оранжевата свободна държава.

Йоханесбург – най-големият град на ЮАР

„Крюгер“ парк

„Крюгер“ парк

„Крюгер“ парк

„Крюгер“ парк

„КРЮГЕР“ ПАРК  е най-големият национален парк в ЮАР и най-големият резерват в света. Разположен е на територията на две провинции – Лимпопо и Мпумаланга  върху 19 000 км.км.площ. Обитава се от 147 вида бозайници, 500 вида птици и десетки хиляди влечуци и насекоми. Носи името на неговия първосъздател – генерал Паулус Крюгер,  президент на Независимата бурска република Трансваал от 1883 година до края на нейното съществуване през 1902 година. Той е инициатор за възникване на първата охраняема природна територия в ЮАР през 1898 година с цел опазване на дивата природа. Именно тя впоследствие е получила статут на национален парк и е била отворена за посетители през 1927 година. За туристите са изградени добре защитени лагери и са прокарани 2 000 км. асфалтови пътища.. С основание ген. Паулус Крюгер е наречен „първият зелен политик“.

Драконовите планини заемат площ от 800 000 км.км.

Музей “ Маропенг“

Пещерата „Стеркфонтейн“

Пещерите“ Стеркфонтейн“ в Маропенг, провинция Гаутенг се считат за „Люлката на човечеството“ – там през 1940 година е открит череп на Астралопитек  от мъжки пол на възраст 2.5 милиона години.

Източник:Уикипедия, Worldatlas

СЛАВКА ЛЕСИДРЕНСКА (СЛАВА ЛЕСИ)

Вашият коментар